Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ 100.3: Μεταρρύθμιση σε νόμο Πεπονή- Πώς θα είναι ο νέος ΑΣΕΠ (audio)

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση του νόμου Πεπονή δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100.3,  ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας ότι το βασικό στοιχειό της μεταρρύθμισης θα είναι η διενέργεια γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού που θα κάνει το ΑΣΕΠ στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων.

Τα ψυχοσωματικά τεστ θα έρχονται σε δεύτερο στάδιο ειπε ο κ  Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι το ΑΣΕΠ θα χρησιμοποιήσει και όλα τα νέα ψηφιακά δεδομένα ώστε να συγκεντρώνει αμέσως όλα τα προσόντα των υποψηφίων.

Ο  πρώτος διαγωνισμός  υπολογίζεται να είναι έτοιμος  το πρώτο τρίμηνο του 2022.
 

Όπως είπε ο υπουργός ο νόμος Πεπονή που πρωτοεμφανίστηκε πριν 25 χρονιά έλυσε το θέμα της αμφισβήτησης των διορισμών άλλα δεν έλυσε το πρόβλημα του χρόνου των διορισμών που καθυστερούν ενώ οι διαδικασίες αποκλείουν και νέους ανθρώπους.

Για τις μάσκες στα σχολεία

Αναφερόμενος στο θέμα της διανομής μασκών στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος, επανέλαβε, ότι ως υπουργός είχε την ευθύνη να χρηματοδοτήσει την ΚΕΔΕ με τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την αγορά και προμήθεια μασκών κάτι που έπραξε και ο διαγωνισμός, διαξήχθη με τα ταχύτητα και διαφάνεια, όπως είπε:

«Θέλω να σας απαντήσω με πολύ ξεκάθαρο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο: Την μία ημέρα η Επιτροπή Ειδικών Λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε ότι πρέπει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών να φορούν τη μάσκα στη σχολική τάξη, την αμέσως επόμενη η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού και δια του υπουργού Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επιχορηγήσει την Αυτοδιοίκηση για να προμηθευτεί τις μάσκες, διότι η Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών και για τις λειτουργίες και την οικοτεχνική υποδομή στο χώρο της παιδείας. Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε το σχετικό κονδύλι, 6,2 εκατ. ευρώ, το οποίο εστάλη και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και εκεί έχει ολοκληρωθεί η ευθύνη και η αρμοδιότητα του υπουργού Εσωτερικών. Ο διαγωνισμός έγινε στη συνέχεια από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με ταχύτητα και διαφάνεια. Εμπιστεύομαι την ΚΕΔΕ. Εμπιστεύομαι ότι από την πλευρά της θα κάνει ότι πρέπει για να είναι όλα στη θέση τους.

Επαναλαμβάνω ο ρόλος του υπουργού Εσωτερικών έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλές ημέρες, όταν έστειλε τα χρήματα πρώτον. Και δεύτερον, ο διαγωνισμός εξελίχθηκε με ταχύτητα και διαφάνεια από την πλευρά της ΚΕΔΕ, την οποία και εμπιστεύομαι.

Στην επαγγελματική μου ζωή, 35 ολόκληρα χρόνια, διότι έμπειρος ως προς την πολιτική, δεν ξέρω ως προς ποια πλευρά το λέτε, γνωρίζετε ότι στην πολιτική είμαι 1 χρόνο. Έχω την εμπειρία του πολιτικού επιστήμονα και του πολιτικού αναλυτή, αν εννοείται αυτό το δέχομαι πλήρως. Θέλω να είμαι σαφής: Εμείς έχουμε κάνει όλα όσα πρέπει και έχει κάνει και η ΚΕΔΕ αυτά που πρέπει. Επομένως, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, όλα θα είναι στη θέση τους. Αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρος, Αξιότιμοι Κύριοι, ο ρόλος καθενός σε αυτήν την υπόθεση».

Πηγή: skai.gr