Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ για μάσκες: Πρώτη μας μέλημα η ασφάλεια των παιδιών

Σήμερα Τετάρτη θα υπάρξουν προσωρινοί ανάδοχοι θα γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες που χρειάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των ανάδοχων προκειμένου να γίνει προμηθεία και την 1η ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία ώστε να υπάρχουν δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. 

«Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα, μετά από υπόδειξη των ειδικών πρώτη φορά γίνεται αυτό… Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας του ελληνικού κράτους» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι διατέθηκαν στην ΚΕΔΕ πάνω από 6 εκατ. ευρώ για προμήθεια μασκών σε όλα τα σχολεία από τις 14 Σεπτεμβρίου.  


«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μάσκα είναι το απόλυτο εργαλείο που προστατεύει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου, φροντίζουμε να διατεθεί δωρεάν για όλα τα παιδιά... Υπάρχει συνευθύνη της αυτοδιοίκησης, έχουμε εξηγήσει στους κυρίους της αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα και εκτιμώ ότι γίνονται τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  υπουργός Εσωτερικών. 

«Η διαδικασία (προμήθειας μασκών) διεξάγεται με απολυτή διαφάνεια, σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου. Η ΚΕΔΕ πιστεύω ότι κινείται όπως πρέπει. Ο αριθμός μασκών εξαρτάται από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Γίνονται τα πάντα που χρειάζονται» διαβεβαίωσε ο υπουργός. 

Πηγή: skai.gr