Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ: Ζητά επαναφορά τηλεργασίας σε Δημόσιο-Πότε ανοίγει η πλατφόρμα ψήφου αποδήμων

Για το αίτημα να επανέλθει στο Δημόσιο το κλιμακωτό ωράριο, καθώς και η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες καθώς και για την πλατφόρμα της ψήφου αποδήμων μίλησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ 

Όπως ο ίδιος ανέφερε «ζήτησα χθες από τον κ. Τσιόδρα την εκτίμηση και την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων γιατί εκείνοι αποφασίζουν για τους χειρισμούς αυτής της κατάστασης μήπως πρέπει οι ευπαθείς ομάδες που εργάζονται στο δημόσιο να επανέλθουν στο καθεστώς της τηλεργασίας που υπήρχε κατά την περίοδο της καραντίνας προκειμένου να προστατευτούν και περιμένω την σχετική απάντηση» ενώ διευκρινίζει πως ήδη υπάρχει κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο αλλά «ζήτησα την άποψη της επιτροπή μήπως αυτό πρέπει να γίνει με μια ισοκατανομή δηλαδή το 1/3 στις 7.00 ,1/3 στις 8.00 , 1/3 στις 9.00».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως από την επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσιόδρα κατάλαβε ότι ο τελευταίος έχει και εκείνος την ίδια άποψη για την τηλεργασία. 

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, με τους Προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, κ.κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τον κορωνοϊό, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα να επανέλθει στο Δημόσιο το κλιμακωτό ωράριο,καθώς και η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Το πρωί, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τους κ.κ. Τζιτζικώστα, Παπαστεργίου και Πατούλη την ένταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πλατφόρμα ψήφου αποδήμων 

Είμαστε τεχνικά έτοιμα και εκκρεμεί να κάνουμε μια συνάντηση για να παρουσιάσουμε την πλατφόρμα τόσο στον πρωθυπουργό της χώρας όσο και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση που ύστερα από μισό αιώνα έλυσε ένα τεράστιο θέμα το να διευκολύνονται οι έλληνες του εξωτερικού ων ελλήνων αποδήμων να ψηφίζουν από την χώρα που βρίσκονται με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος. 

Για τις αλλαγές της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός αξιολόγησε ότι συνολικά ότι η κυβέρνηση έχει ένα πάρα πολύ θετικό έργο. Αυτή είναι και η εντύπωση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών και προχώρησε σε πολύ συγκεκριμένες σημειακές αλλαγές που σχετίζονται με την αναβάθμιση δύο υφυπουργών σε αναπληρωματικούς υπουργούς κ. Σκυλακάκη και του κ. Παπαθανάση προκειμένου συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης και σε συγκεκριμένες βελτιώσεις και περαιτέρω υποστήριξη του κυβερνητικού έργου  στους τομείς της εργασίας του περιβάλοντις και της υγείας». 

Θεοδωρικάκος: Δεν θα δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων εμβαδού ακινήτων, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (https://tetragonika.govapp.gr/), έως την 31η Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν υποβάλει σχετικές δηλώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε επιπλέον 16,3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα κτισμάτων και οικοπέδων, που έχουν δηλωθεί στους δήμους της χώρας.

Στα στοιχεία αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί περίπου 112.000 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν χειρόγραφα στους δήμους.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση Θεοδωρικάκου προβλέπει την απαλλαγή τελών και προστίμων της προηγούμενης πενταετίας, για όσους προχωρούν στη ρύθμιση και αφορά όλα τα αδήλωτα τετραγωνικά. Αυτά, δηλαδή που ενώ είναι δηλωμένα, κανονικά, στο Ε9, δεν είναι δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πολύ σημαντικά έσοδα από τέλη.

Πηγή: skai.gr