Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας τρέμει τις πρόωρες εκλογές αλλά τις υποθάλπει για εσωκομματικό σιωπητήριο

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών, προχώρησε εκ νέου από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, καταλογίζοντας την τροφοδότησης των σεναρίων στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως ενώ τρέμει την επιβεβαίωσή τους τα αξιοποιεί για εσωκομματικούς λόγους με στόχο το «σιωπητήριο» στους διαφωνούντες.

«Ποιος θα συνεργαστεί με την πολιτική δύναμη του λαϊκισμού & της δημαγωγίας»

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, καυτηριάζοντας το προσκλητήριο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων στις αμέσως επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική, ακολούθησε την τακτική «τα λέω στη νύφη να τ’ ακούει η πεθερά» με έμμεσο αποδέκτη των μηνυμάτων του τη Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας αφενός ότι το 2015 ο κ. Τσίπρας προτίμησε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο αφετέρου διερωτώμενος «υπάρχει κανείς που θα θελήσει να συνεργαστεί με την πολιτική δύναμη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».  

Με εσωκομματική χροιά η τακτική Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί συνειδητά τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές, γιατί τρέμει τις βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τις πρόωρες εκλογές ως ένα πιθανό σενάριο του κοντινού αύριο για να καταλαγιάσει τις αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που πολλαπλασιάζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο περισσότερο φοβούνται για πρόωρες τα στελέχη τόσο κλείνουν τα στόματα. Και για να σας  εμψυχώσει σας παρηγορεί ότι ως  2ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το 3ο κόμμα», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση»

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας «παρωχημένη» την αντιδεξιά στρατηγική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβαλε εκ νέου φρένο στη σεναριολογία, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός. Κι ό,τι λέει το κάνει. Αυτή είναι και μία μεγάλη διαφορά με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αλλάξει πολύ για να διεκδικήσει την εξουσία. Γιατί δεν υπάρχει περιθώριο αυτή τη φορά για δημαγωγία, ούτε αντιμνημοανιακά κηρύγματα. Αυτά τέλειωσαν. Δεν είστε στο χώρο της πολιτικής παρθενίας. Κυβερνήσατε και κριθήκατε από το λαό», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε με νόημα: «η κυβέρνηση θα διαβεί το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και πιστεύω θα υπάρξουν άλλοι που έστω και τμηματικά θα συμβάλλουν σε αυτό».

«Ισχυρές κυβερνήσεις είναι οι αξιόπιστες κυβερνήσεις»

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του προωθούμενου εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλει στη δημοκρατία. Απέκρουσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι εμποδίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας ευνοώντας τις μονοκομματικέ και υπογράμμισε ότι «στην περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπεται να προσθέσουμε δυσκολίες στην πατρίδα μας. Ισχυρές κυβερνήσεις είναι οι αξιόπιστες κυβερνήσεις».

Ισορροπία (;) Τσίπρα ανάμεσα στο «θέλω» κι όσους έχουν «φετίχ» με την απλή αναλογική

Σχολιάζοντας, δε, τη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα υπέρ της απλής αναλογικής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα τον ίδιο τον ικανοποιεί ο εκλογικός νόμος της ΝΔ, αλλά προσπαθεί όπως είπε «να ισορροπήσει μέσα στο κόμμα του με εκείνους που έχουν εμμονές με το φετίχ της απλής αναλογικής».

Επισημαίνοντας, δε, τις παγίδες των εκλογικών νόμων πρόσθεσε:  «Εκτός από τις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις, φανταστείτε αν την περίοδο της κρίσης είχαμε έναν εκλογικό νόμου που θα διευκόλυνε διαφόρους να κάνουν κομματικούς σχηματισμούς, φανταστείτε τι άλλα προβλήματα θα υπήρχαν. Είναι ένα μάθημα που πρέπει κρατήσουμε για το μέλλον».

«Καμία πολυτέλεια διχασμού απέναντι στις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας»

Παράλληλα, Ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν διάθεση συναίνεσης, τονίζοντας ότι μπροστά στις ωμές και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν υπάρχει η πολυτέλεια του διχασμού και των τεχνητών αντιπαραθέσεων.

Πηγή: skai.gr