Θεοδωρικάκος: Καμία πρόθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον Μεγάλο Περίπατο

Θεοδωρικάκος: Καμία πρόθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον Μεγάλο Περίπατο

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σαφέστατο μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δρομολογήσει καμία νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, έστειλε από τη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, διακηρύσσοντας τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ και τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ξεκαθαρίζοντας ότι οι περαιτέρω ενέργειες συμμόρφωσης συνιστούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως το ΣτΕ ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση για τον «Μεγάλο Περίπατο»  για λόγους που ανάγονται στην νομοθετική εξουσιοδότηση και όχι για λόγους που σχετίζονται με τη σκοπιμότητα του έργου και υπογράμμισε: «εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική  πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως  σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού  του προγράμματος - και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού».

Τακτική πόντιου Πιλάτου υπό την επίκληση της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ καταλόγισε στον κ. Θεοδωρικάκο ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον πως ενώ συνυπέγραψε τη σχετική ΚΥΑ «τώρα προσπαθείτε να διαχωρίσετε τη θέση σας και να την κάνετε να το πω πιο απλά με ελαφρά πηδηματάκια». Ο ίδιος ζήτησε να ελεγχθεί επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων για τη δαπάνη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας την απάντηση του Υπουργού ότι αυτή ελέγχθηκε προηγουμένως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τυχόν περαιτέρω έλεγχος ανάγεται στην αρμοδιότητα του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Πηγή: skai.gr