Θεοδωράκης: Και ο Στάλιν έλεγε ότι η Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα της χαράς

«Τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν». Αυτή την επισήμανση έκανε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση του Ποταμιού για την υπερφορολόγηση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Αναφερόμενος
στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ο επικεφαλής του κόμματος είπε ότι το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα και δεν θα καπελώσει τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βέβαια θα συμμετάσχουν για να στείλουν ένα μήνυμα ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί".

Αναφερόμενος στο θέμα των φόρων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι η επιπλέον αύξηση των φόρων δεν έχει προσθέσει λεφτά στα δημόσια ταμεία αλλά απεναντίας έχει αφαιρέσει.

Μιλώντας για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, λόγω των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πόδια μας. Αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Καυτηριάζοντας
τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, που λένε ότι «η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη», ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε πως «ο Στάλιν στα χρόνια της παντοκρατορίας του έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά».

Πηγή: skai.gr