Τελετές παράδοσης - παραλαβής στα Υπουργεία

Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δίνοντας το στίγμα του, σε μία λιτή αλλά περιεκτική δήλωση, ο κ. Δένδιας επισήμανε πρωτίστως ότι «η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις», διαβεβαιώνοντας, τόσο τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τους συνεργάτες του όσο και τους παρευρισκομένους, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική».

Μαζί με τους συνεργάτες του, όπως είπε, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Ολοκληρώνοντας, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει «αυτό το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί των ευρύτατων και πολύπλοκων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής».



Ολοκληρώθηκε και η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείο Εσωτερικών. Η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέδωσε το υπουργείο στον Τάκη Θεοδωρικάκο. 



Ο Γιάννης Δραγασάκης παρέδωσε στον ’δωνη Γεωργιάδη το υπουργείο Ανάπτυξης. «Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε» τόνισε ο κ Γεωργιάδης μεταξύ άλλων.



O Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρέδωσε το υπουργείο Τουρισμού στον νέο υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. 



Το υπουργείο Εθνικής ’μυνας παραλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη. 



Ο Νίκος Ξανθός παραδίδει το υπουργείο Υγείας στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. «Θα αναδείξουμε τους ήρωες της Δημόσιας Υγείας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Κικίλιας. Στην τελε΄τη δεν παρέστη ο παύλος Πολάκης.

Πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το υπουργείο παραδίδεται στον κ Γιάννη Παλακιωτάκη. 

Η κα Όλγα Γεροβασίλη παρέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

«Αφού εξέφρασε τη χαρά του που επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι. "Ποτέ ξανά Μάτι" είπε ο νέος υπουργός, σημειώνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και να προετοιμάζεται να αντιδράσει πριν βρεθεί αντιμέτωπος με μια κρίση».



Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι "η Î”ΕΗ είναι πρώτη προτεραιότητα" παραλαμβάνοντας Î±Ï€ÏŒ τον Γιώργο Σταθάκη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο αμφιθέατρο του υπουργείου στη λεωφόρο Μεσογείων. Χαρακτήρισε επίσης "εθνική ντροπή διαχρονικά" αυτό που συμβαίνει με το Κτηματολόγιο. "Πρέπει να πατήσουμε γκάζι είναι θέμα εθνικού φιλότιμου να μπει τάξη στο συγκεκριμένο ζήτημα" σημείωσε.



"Κομβικό υπουργείο και βασικό πυλώνα της δημοκρατίας" χαρακτήρισε το υπουργείο Δικαιοσύνης ο νέος υπουργός Κώστας Τσιάρας παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Μιχάλη Καλογήρου "Πρέπει να συμβάλλουμε ώστε η ποιότητα της δημοκρατίας μας να είναι η υψηλότερη δυνατή" τόνισε. Στάθηκε στην ανάγκη απόλυτης ανεξαρτησίας στη Δικαιοσύνη για να υπηρετεί πραγματικά την κοινωνία και τους έλληνες πολίτες. 

Βίντεο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Παιδείας και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.