Ταινία για τον Σαδίκ Αχμέτ ετοιμάζει η τουρκική τηλεόραση

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση Δένδια - Τσαβούσολγου και για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, που προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «τουρκική», η δημόσια τηλεόραση της γείτονος, ανακοίνωσε ότι γυρίζει ταινία για την ζωή του πολιτικού από την Ξάνθη Σαδίκ Αχμέτ.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Ιμπραήμ Ερέν, επικεφαλής της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης, ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter το trailer της ταινίας. Χαρακτηρίζει τον Σαδίκ Αχμέτ «ηγέτη του αγώνα για τα δικαιώματα και την ελευθερία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και πως εναντιώθηκε στην «καταπιεστική πολιτική» της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα «τουρκικών» μειονοτήτων στη Θράκη και κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα καθώς δεν δέχεται ανθρώπους που δηλώνουν οι ίδιοι ότι έχουν τουρκική ταυτότητα.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, - αυτό αναγνωρίζει και η συνθήκη της Λωζάνης που έχει συνυπογράψει και η Τουρκία, είτε της αρέσει, είτε όχι, ενώ αυτή είναι και η θέση του ελληνικού κράτους. 

Πηγή: skai.gr