Συνεχείς οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Την Τετάρτη και επίσημα η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου - «Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα Τσακαλώτου

Την υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινώνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, η Αχτσιόγλου - Ποιοι κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία. Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες εκείνων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινώνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, η Έφη Αχτσιόγλου. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στου Ψυρρή. Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά ο οποίος φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τους συντρόφους του από την «Κίνηση Μελών» για την απόφασή του αυτή και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το ερχόμενο Σάββατο στην κεντρική Επιτροπή.

Κλειστά ωστόσο κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι κκ Παύλος Πολάκης και η κυρία Ρένα Δούρου.

Σε ότι αφορά το χρόνο εκλογής του νέου Προέδρου, υπενθυμίζεται ότι στη κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας επικυρώθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αφορά την πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου στις 25-26 Αυγούστου και την εκλογή Προέδρου εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη.

Πηγή: skai.gr