ΣΥΡΙΖΑ για rapid τεστ σε εργαζόμενους: Καθυστερημένη εξαγγελία - Υγειονομικές βόμβες οι εργασιακοί χώροι

Ομολογία εγκληματικής αδιαφορίας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξαγγελία του υπουργείου Εργασίας για δύο δωρεάν rapid τεστ το μήνα στους εργαζόμενους που του επιθυμούν.

Τονίζει ότι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης στην οποία θερίζει ο κορωνοϊός και πως για να το καταλάβει η κυβέρνηση «χρειάστηκαν 11 μήνες πανδημία, 6.000 ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες κρούσματα, η διάλυση του ΣΕΠΕ και η επιβολή και τρίτου καταστροφικού lockdown».

«Όταν από την αρχή της πανδημίας όλοι οι επιστήμονες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητούσαν διαρκείς ελέγχους και στοχευμένα μαζικά και δωρεάν τεστ σε εργασιακούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, η κυβέρνηση διά του κ. Ταραντίλη απαντούσε πως στη δουλειά δεν κολλάει, λέγοντας ότι ‘’δεν έχει προκύψει επισήμως ένας τέτοιος συσχετισμός’’», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η καθυστερημένη εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας για τεστ στους χώρους εργασίας συνιστά ομολογία της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης που οδήγησε στην εκρηκτική διασπορά της πανδημίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίπλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση τόσο καιρό ήταν να νομοθετεί αντικίνητρα για τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντάς τους σε απλήρωτη εργασία εάν τολμήσουν να μπουν σε καραντίνα για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Πηγή: skai.gr