ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποιοι στηρίζουν Αχτσιόγλου για την προεδρία - Πότε θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει ήδη την στήριξή τους προς την Έφη Αχτσιόγλου

Η κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε σήμερα, με την Έφη Αχτσιόγλου να ανακοινώνει την υποψηφιότητά της ενώ ήδη στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει την στήριξή τους προς το πρόσωπό της. 

Η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για μια «Δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα, ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών αύριο» και ξεκαθάρισε ότι: «Η υποψηφιότητά μου εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην Ελλάδα και την κοινωνία, κάθε δημοκράτη πολίτη».

«Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό και μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Αναλάβαμε την κυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά διευρύναμε την ίδια στιγμή και το κόμμα».

«Η προσδοκία είναι ζωντανή, πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε, πιστεύω ότι μπορούμε», επισήμανε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου.

Ποιοι την στηρίζουν

Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος και δεσμεύτηκε πως «θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία».

«Νιώθω συνεπώς ότι έχω την υποχρέωση και την ευθύνη να πάρω θέση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας θεωρεί ότι: «η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα». 

«Το στοίχημα της ενότητας και των προωθητικών συνθέσεων δίχως εκπτώσεις στην εμβάθυνση, βρίσκεται μπροστά μας. Και είναι πιστεύω κρίσιμο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας συνολικότερα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Χαρίτσης

Από πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε σε ανάρτησή του ότι είναι «πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το «νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας».

«Θέλω να σταθώ όμως σε έναν από τους ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας. Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε το 2019 ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων όπως η αιτιολογημένη απόλυση και η προστασία των εργαζομένων σε εργολάβους. Μέτρων που είχαν την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου. Μια υπενθύμιση λοιπόν στρατηγικών διαφορών που αφορούν συνολικά το παραγωγικό μοντέλο» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Αχτσιογλου

Τις προσεχείς ημέρες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το γραφείο του.

Ενώ ο Νίκος Παππάς αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πιθανότατα στη διάρκεια της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει και ο Παύλος Πολάκης αν θα πάρει κι εκείνος μέρος στην κούρσα της διαδοχής. 

Πηγή: skai.gr