ΣΥΡΙΖΑ: Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Παραμένουμε η πολιτική δύναμη που έχει προτάσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «κατάφερε και πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τη ψήφιση, χθες, του νομοσχεδίου με τίτλο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ήταν και παραμένει η πολιτική δύναμη που έχει στις προτεραιότητές της τις ανάγκες των πολλών. Έχοντας ήδη θέσει τις βάσεις από το 2018, με τον σχεδιασμό της διαδικασίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και το MoU με τον υποψήφιο επενδυτή το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατάφερε και πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις στο σ/ν του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην κατεύθυνση της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού προσήμου της επένδυσης, της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας και της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων».

Σημειώνει μάλιστα, ότι «στην αρχική του μορφή, το νομοσχέδιο είχε πολλά και σημαντικά προβλήματα. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, ουσιαστικές παρεμβάσεις και την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, πετύχαμε:

  1. Διασφάλιση της αποπληρωμής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων και την απεμπλοκή τους από τις αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου.
  2. Πρόβλεψη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την προσθήκη αναφοράς στη συμφωνία των εργαζομένων με τον επενδυτή με τη δέσμευση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  3. Τη δέσμευση για την δημιουργία διπλάσιων θέσεων εργασίας εντός διετίας.
  4. Τον καθορισμό έγκαιρης αποπληρωμής των εργαζομένων, από τον αόριστο και απροσδιόριστο χρόνο, σε αποπληρωμή του 30% των οφειλομένων με την ημερομηνία επικύρωσης και το υπόλοιπο 70% εντός 4μήνου μετά την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων.
  5. Την πρόβλεψη ενημέρωσης και γνωμοδότησης από την επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, της τελικής συμφωνίας εξυγίανσης κι όχι εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπ. Ανάπτυξης πριν από την κατάθεσή της στα Δικαστήρια, όπου και θα εκφράσουμε την τελική μας άποψη».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «απέδειξε για πολλοστή φορά ότι παραμένει η πλέον υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη που έχει ως γνώμονα την ενίσχυση της εθνικής αναπτυξιακής προοπτικής με όρους ισότητας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ευημερίας. Η πολιτική δύναμη που έχει προτάσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Προτάσεις-λύσεις στα κυβερνητικά αδιέξοδα».

Πηγή: skai.gr