Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη νέα σειρά προεκλογικών σποτ - Δείτε βίντεο

Τα 4 σποτ κλείνουν με το σύνθημα «Ως εδώ. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δικαιοσύνη Παντού»

Τη νέα σειρά προεκλογικών σποτ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην δημοσιότητα. Πρόκειται για 4 σποτ με διαφορετική θεματική, τα οποία διαδραματίζονται σε περιβάλλον ζούγκλας. Η κοινωνία που βουλιάζει στον βάλτο, η συμμετοχή των νέων στις εκλογές, η οικογενειοκρατία στην πολιτική και το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκονται στο επίκεντρο. Με την επιλογή της ζούγκλας ως περιβάλλον, αναδεικνύουν την παντελή έλλειψη κανόνων και προστασίας των πολιτών απέναντι στα οικονομικά προβλήματα και την καταπάτηση των ατομικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη αυτό το καθεστώς της “ζούγκλας” να μην εμπεδωθεί ως κανονικότητα στην καθημερινότητα. 

- Στο πρώτο σποτ, οι δύο πρωταγωνιστές βυθίζονται σε ένα βάλτο λέγοντας ο ένας στον άλλο ότι “όλα πηγαίνουν καλά”. Με αυτό τον τρόπο θίγεται η προσπάθεια της ΝΔ να περάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα της καθημερινότητας, στην οικονομία, στην εργασία, στην κοινωνία, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο “Να πιστέψουμε ότι ο βάλτος είναι κανονικότητα. Αυτό θέλουν”.

- Στο δεύτερο σποτ, ένα νέο ζευγάρι φυλακισμένο σε ένα πλέγμα συζητάει για τις εκλογές και για το αν θα ψηφίσει. “Θα ψηφίσεις; Όχι. Αφού όλοι το ίδιο είναι” ακούγονται να λένε μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές. Εδώ τονίζεται το κλίμα παραίτησης, αδιαφορίας και αποχής που επιχειρεί να περάσει η ΝΔ στους νέους ανθρώπους. Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο “Να μην ψηφίσεις. Να πιστέψεις πως η φυλακή σου είναι η ελευθερία σου. Αυτό θέλουν”.

- Στο τρίτο σποτ, το ίδιο ζευγάρι βλέπει τηλεοπτική σειρά με θέμα την βασιλεία. Από τον διάλογο τους θίγεται το ζήτημα της οικογενειοκρατίας και της αλαζονείας στην διακυβέρνηση, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί έντονα τα τελευταία τέσσερα στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο “Να πιστέψουμε πως η χώρα τους ανήκει. Αυτό θέλουν”.

- Στο τέταρτο σποτ, οι δύο πρωταγωνιστές κάθονται αμέριμνοι σε ένα παγκάκι και συζητούν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας ο ένας στον άλλο ότι δεν είναι κάτι σημαντικό και ότι τους ίδιους μάλλον δεν τους αφορά. Ταυτόχρονα, όμως, και οι ίδιοι είναι θύματα παρακολούθησης. Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο “Να πιστέψουμε ότι το παρακράτος είναι κανονικότητα. Αυτό θέλουν”. 

Και τα 4 σποτ κλείνουν με το σύνθημα “Ως εδώ. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δικαιοσύνη Παντού”.

Πηγή: skai.gr