«Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη

Ο  Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών»

«Παρών» αναμένται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, όπως έκανε γνωστό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών».

«Η εμμονή της κυβέρνησης στο άρθρο 29 του Συντάγματος δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε την συγκεκριμένη διάταξη και επιλέγουμε το "παρών"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο παρευρισκόμενος υπουργός, Άδωνης Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη ΧΑ προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη ΝΔ. «Τότε βέβαια ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος», είπε και πρόσθεσε με νόημα: « παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει αυτό είπατε πριν λίγο».

Πηγή: skai.gr