ΣΥΡΙΖΑ: Τι δήλωσαν οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία στο Διαρκές Συνέδριο - Δείτε φωτογραφίες

Τι ανέφεραν Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος - Το "μεγάλο στοίχημα" του ΣΥΡΙΖΑ 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τις ομιλίες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία. Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος «άνοιξαν» τα χαρτιά τους, παρουσίασαν το όραμά τους για τον «ΣΥΡΙΖΑ του αύριο» και είναι επίσημα πλέον υποψήφιοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πάντως δεν παρέστη στη σημερινή διαδικασία.

Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου άρχισαν με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση. 

Το συνέδριο έδειξε να είναι ένα άτυπο ντιμπέιτ, με τις θέσεις των υποψήφιων να αποκλίνουν αρκετά ως προς το πώς θα ξαναγίνει η αξιωματική αντιπολίτευση «ελκυστική» σε πλατύτερα κοινωνικά στρώματα, αλλά και σε οργανωτικά θέματα. Πάντως, στα «πηγαδάκια» ήταν διάχυτη η αισιοδοξία για σύντομη ανάκαμψη του κόμματος. Το «μεγάλο στοίχημα» πλέον, είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.

Επιπλέον εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Να δώσει ισχυρό μήνυμα η παρουσία του κόσμου στις κάλπες της επόμενης Κυριακής ζήτησε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου. «Η κοινωνία χρειάζεται έναν δυνατό και ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουμε για τα δύσκολα, τα δύσκολα δεν τα φοβόμαστε» σημείωσε η γραμματέας της ΚΕ.

«Η επόμενη ημέρα να μας βρει πιο δυνατούς πιο ενωμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκες ο τόπος» παρατήρησε από πλευράς του ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: "Είμαστε με τους πολλούς, όχι με την ελίτ"

«Ήμασταν και είμαστε με τους πολλούς και για τους πολλούς. Είμαστε περήφανες και περήφανοι για τη διαδρομή μας. Γιατί ήταν γεμάτη αγώνες που δόθηκαν με το λαό για το λαό. Και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Δίνοντας το δικό της στίγμα, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι θα προχωρήσει «με την περηφάνια, αλλά όχι την έπαρση. Με την ανιδιοτέλεια, αλλά όχι την αφέλεια. Με την αγωνιστικότητα, αλλά όχι τον δογματισμό», τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «να εκφράσουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία: τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους νέους, την αγροτική τάξη, τους επαγγελματίες και τους μικρούς επιχειρηματίες. Να εκφράζουμε τις πραγματικές τους ανάγκες, τις προσδοκίες τους, τις αγωνίες τους».  

Κασσελάκης συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: "Την επόμενη μέρα της εκλογής μου ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ της Σύγχρονης Αριστεράς"

Mε ευχαριστίες προς την συνυποψήφιά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,Έφη Αχτσιόγλου, ξεκίνησε την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος ο υποψήφιος Στέφανος Κασσελάκης. Την εκτιμώ πάρα πολύ. Σε θαυμάζω και σαν γυναίκα πολιτικό και σαν μητέρα για αυτά που κάνεις» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης,  λέγοντας πως «κάποια στιγμή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα καταλάβουν ότι είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ της σύγχρονης Αριστεράς «ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, για τον κόσμο της εργασίας αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας, για την υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, αλλά και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με βάση το διεθνές δίκαιο», τονίζοντας ότι «την επόμενη μέρα της εκλογής μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το 41% τελειώνει. Ως άλλοθι και ως πραγματικότητα. Την επόμενη μέρα της εκλογής μου ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ της Σύγχρονης Αριστεράς. Ανοιχτός στα μέλη του. Στην κοινωνία. Στη νέα γενιά. Μέσα στα κινήματα». 

Νίκος Παππας

Παππάς: "Ο δρόμος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης οδηγεί σε καλύτερο μέλλον"

Την πρότασή του για το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ξανακερδίσει την εξουσία ανέπτυξε ο Νίκος Παππάς.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι «αποδεικνύει πολύ νωρίς ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, αλλά την ολόπλευρη κρίση. Και στην κοινωνία και στην οικονομία και στους θεσμούς και στο περιβάλλον. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να έχει σύντομα πολιτική φθορά. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα θα κερδίζουμε εμείς; Κάθε άλλο. Δεν υπάρχει ώριμο φρούτο, ούτε αυτόματο πολιτικό εκκρεμές».

Στέφανος Τζουμάκας

Τζουμάκας: "Nα προχωρήσουμε σε υπέρβαση με ενότητα και νέους αγώνες"

​​​​​«Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι όχι απλά να χάσει ο Μητσοτάκης -αυτός κάνει τη βάρδια του-, αλλά να οδηγήσουμε τη δεξιά πολιτική σε ήττα», είπε ο Στέφανος Τζουμάκας, στην ομιλία του. «Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Εμπρός για ένα ρεύμα νίκης, στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος», τόνισε.

Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: "Αυτοί είμαστε – Δεν κάνεις εκπτώσεις μόνο για να κερδίσεις τις εκλογές"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έκλεισε τις ομιλίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όποιος κερδίσει, θα τον υποστηρίξουμε», ενώ πρότεινε τη δουλειά του μυρμηγκιού, διότι μόνο έτσι προχωρά «ένα κόμμα που θέλει τη διεύρυνση και τη γείωση με την κοινωνία. Θα βρούμε νέα παιδιά που θα τα δουλέψουμε για μια τετραετία και θα τα χτίσουμε. Θα τους μάθει η κοινωνία, θα έχουν αναγνώριση».

syriza

Δυο αλλαγές στη λίστα των μελών που στηρίζουν στον Στέφανο Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του κ. Κασσελάκη ανακοίνωσε δύο αλλαγές στη λίστα των 30 μελών που τον στηρίζουν: αντί της Κλειούς Αγγουράκη υπογράφει ο Γιάννης Βουλγαράκης, και αντί της Γεωργίας Ρανέλα υπογράφει η Άννα Κωνσταντινίδη.

ΣΥΡΙΖΑ

αχτσιόγλου

συριζα

συριζα

συριζα

συριζα

syriza

syriza

Πηγή: skai.gr