ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Αγωνία της ΝΔ για συγκάλυψη με αναληθείς ισχυρισμούς

"Τα ψέματα και η υποκρισία περίσσεψαν και για την υποτιθέμενη «τηλεδιοίκηση» της Λάρισας. Οι αρμόδιοι Γ. Γεραπετρίτης και Κ. Καραμανλής άρχισαν να μασούν τα λόγια τους όταν τους καλέσαμε να διευκρινίσουν ότι μιλούν για το τοπικό σύστημα ελέγχου του σταθμού και όχι για κάποια «τηλεδιοίκηση»"

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εκτέλεση της σύμβασης 717 κατέρρευσαν, αναφέρεται σε ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετείχαν στη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νίκου Παππά, Χρήστου Γιαννούλη, Νίκου Βούτση, Γιάννη Ραγκούση:

"Τόσο από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετείχαν στην Επιτροπή, όσο κυρίως από την αναλυτική παράθεση γεγονότων και στοιχείων στην οποία προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του.

Τα ψέματα και η υποκρισία περίσσεψαν και για την υποτιθέμενη «τηλεδιοίκηση» της Λάρισας. Οι αρμόδιοι Γ. Γεραπετρίτης και Κ. Καραμανλής άρχισαν να μασούν τα λόγια τους όταν τους καλέσαμε να διευκρινίσουν ότι μιλούν για το τοπικό σύστημα ελέγχου του σταθμού και όχι για κάποια «τηλεδιοίκηση». 

Για τη δε σύμβαση παροχής μεταφορικού έργου, από την οποία «εξαφανίστηκαν» οι υποχρεώσεις της Hellenic Train για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και του δημοσίου για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας, δεν απαντήθηκε το παραμικρό. 

Έγινε σαφές, επίσης, ότι ο κ. Καραμανλής δεν αναλαμβάνει καμία συγκεκριμένη ευθύνη. Δεν θεωρεί ότι έφταιξε σε κάτι και με αυτή, προφανώς, τη θέση θα προσέλθει στις εκλογές, ζητώντας από τον λαό να επικροτήσει το «έργο» του. 

Η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν βοηθά την αλήθεια.

Το εγχείρημα του κ. Μητσοτάκη και των βουλευτών της Ν.Δ. για να μην συζητηθούν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος, αλλά μόνο η σύμβαση της κυβερνησης Σαμάρα με τις τεράστιες ελλείψεις, απέτυχε παταγωδώς. 

Η παραπλάνηση δεν καλύπτει ευθύνες. Η παραπλάνηση προσβάλλει τη μνήμη όσων έφυγαν τόσο άδικα".
 

Πηγή: skai.gr