ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επικαλέστηκε το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επικαλέστηκε το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό

«Βαρύτατο ατόπημα» αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή κατά το διάλογό του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των εμβολιασμών, επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Συντάγματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διχάζει το λαό αντί να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια και μάλιστα «διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης και αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού. Ωστόσο συμπληρώνει ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων «οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας».

«Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς για αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr