Συνεχείς συναντήσεις με τρόικα - Κοντά σε συμφωνία

Ενα βήμα πριν τη συμφωνία βρίσκονται τρόικα και κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είδε την Πέμπτη τους εκπροσώπους των δανειστών στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξερχόμενοι τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι μέχρι τη Δευτέρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα.

Στο θέμα των δημοσιών υπαλλήλων οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό και όλα δείχνουν ότι οι μετατάξεις θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ δε θα υπάρξει αύξηση του συνολικού αριθμού των απολύσεων, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας την Παρασκευή στις 9 το πρωί.

Στη συνέχεια οι επικεφαλής της τριμερούς συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος νωρίτερα ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε «στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανεργίας, όπου «η τρόικα συμφώνησε με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους».

Ένα ακόμα θέμα που φέρεται να έθεσε είναι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Περισσότερα για τη συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας ΕΔΩ.



Πηγή: skai.gr