Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ: Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων... εκτός από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Η απάντηση στο «δεν διαγράφομαι» του Λοβέρδου: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν» - «Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, που πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σε βασικό πρόσωπο της επικαιρότητας έχει εξελιχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τόσο για το βέτο σε Μητσοτάκη και Τσίπρα σε περίπτωση κυβέρνηση συνεργασίας, όσο και για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ως πιθανό τρίτο κόμμα, στην επομένη των εκλογών.

Το κύριο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στο πολιτικό σκηνικό, είναι ο όρος του Νίκου Ανδρουλάκη περί αποκλεισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, απαντώντας σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη: 

Σε ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί.

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, που πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, είπε ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης».
 

Πηγή: skai.gr