Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το restart στο κόμμα και το νέο γραμματέα

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το restart στο κόμμα και το νέο γραμματέα

Συνεδριάζει σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με ζητούμενο το όργανο να ενημερωθεί και να επικυρώσει το restart που σχεδιάζει στο κόμμα, καθώς και να αναδείξει μέσω ψηφοφορίας νέο γραμματέα τον Δ. Τζανακόπουλο.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την εισήγηση του πρόεδρου στην οποία θα περιγράψει τόσο τη στόχευση των πρωτοβουλιών του, με την αναβολή του συνεδρίου για το 2021, καθώς και την ανασυγκρότηση του κόμματος σε επίπεδο δομών και προσώπων, όσο και την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει. Αναμένεται να επιτεθεί στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος θα περιγράψει τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων με ζητούμενο μια μαχητική και συγκρουσιακή αντιπολίτευση. Θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μετάθεση του συνεδρίου για την επιχειρούμενη διεύρυνση, αλλά και στην προσπάθεια μαζικοποίησης και μετασχηματισμού του κόμματος σε έναν ενιαίο φορέα.