Ο Μανώλης Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Βαρβιτσιώτη για τη Μαριούπολη: Ερείπια και ομαδικοί τάφοι αμάχων

Την κατάσταση στη Μαριούπολη και ειδικότερα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην πολύπαθη πόλη της Ουκρανίας συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωση του στο καθήκον. Επιπλέον, ανέφερε ότι με τη στάση του τίμησε την πατρίδα και έδωσε ισχυρό μήνυμα στήριξης στην εκεί δοκιμαζόμενη ελληνική κοινότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ τους βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, με τον αναπληρωτή υπουργό να αναφέρει ότι οι εικόνες του πολέμου και της καταστροφής της Μαριούπολης που του μετέφερε ο γενικός πρόξενος περιγράφουν μία πόλη που θα είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτηθεί: ερείπια, διαλυμένες υποδομές και ομαδικοί τάφοι αθώων θυμάτων είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τη ζωή των ομογενών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς δυσκολεύονται να αποδράσουν από τη φρίκη αφού δεν ανοίγουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

"Είναι απόλυτη η ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ώστε να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες άμαχοι των οποίων οι ζωές κινδυνεύουν", τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: skai.gr