Συνάντηση Μπουτάρη με Πάιατ, Φλέγκερ και… δώρο βιβλίο του Έλβις Πρίσλει

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt) και τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory Pfleger) συναντήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η παρουσία των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή ‘Εκθεση, ως τιμώμενης χώρας και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο κεντρικός δήμος, η πρεσβεία, το προξενείο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες τόνισαν ότι η χώρα τους δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλή συνεργασία με την Ελλάδα, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, αλλά και η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ.

Επίσης, οι κύριοι Πάιατ και Φλέγκερ έδειξαν ενδιαφέρον για την πορεία της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και επισήμαναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία με το αντίστοιχο ίδρυμα της Ουάσιγκτον.

Ο κ.Μπουτάρης τόνισε ότι επιβεβαιώνονται εκ νέου οι άριστες σχέσεις του δήμου με το Αμερικανικό Προξενείο, ενώ στάθηκε στην αυξημένη έλευση Αμερικανών επισήμων και επισκεπτών στην πόλη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ο κ.Πάιατ κατά τη διάρκεια της συνάντησης χάρισε στον κ.Μπουτάρη ένα βιβλίο με τον Έλβις Πρίσλεϊ λέγοντας του χαρακτηριστικά "επειδή είσαι ροκ σταρ". Παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.
Πηγή: skai.gr