Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Μάριο Ντράγκι την Τετάρτη ενόψει της Συνόδου Κορυφής

 Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αναλυτικά

Με τον Μάριο Ντράγκι συναντάται αύριο Τετάρτη στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη.

Το μέτρο του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου έχει γίνει ακόμη πιο επείγον και αναγκαίο υπό το φως της μείωσης των προμηθειών από τη Μόσχα, ενώ οι δυσκολίες της Ευρώπης αυξάνονται ραγδαία, προειδοποίησε την Τρίτη την ΕΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη Γερουσία.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά μέχρι στιγμής, οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση.

Οι χώρες του Νότου , όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ζήτησαν ένα τέτοιο μέτρο στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μαζί με την Ολλανδία, φαίνεται ότι απορρίπτουν μια τέτοια παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αναλυτικά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 11:00 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν μπιν Αχμάντ Σουλτάν Ζάμπερ (Dr. Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber).

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα παραλάβει από την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, το απολογιστικό πόρισμα για το έργο της Επιτροπής.

Τέλος, το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου στις 20:30 ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, στο Palazzo Chigi.
 

Πηγή: skai.gr