Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή συνόρων

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το Κίεβο να ευγραμμιστεί με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της Τουρκίας

Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Denys Shmyhal είχε στην Πράγα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία και δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή συνόρων, ζητώντας ωστόσο, από το Κίεβο, να ευγραμμιστεί στις θέσεις του για την Τουρκία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον κ. Shmyhal την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.

Πηγή: skai.gr