Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό- Προειδοποίηση Πέτσα

Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Καθηγητή Επιστήμης των δεδομένων, Κίμωνα Δρακόπουλου.  

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τοπικά lockdown, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όλα αυτά είναι μέσα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού. Αναπροσαρμόζουμε το σχέδιο μας και λαμβάνουμε όποιο μέτρο απαιτείται έχοντας υπόψη την εισήγηση των ειδικών για να αναχαιτίσουμε τον κορωνοϊό και να προστατέψουμε την κοινότητα».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία όπως είπε οφείλονται σε «απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης» και συμπλήρωσε ότι μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους.
«Συγκεκριμένα, χθες έγιναν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ. Επιπλέον, αποφάσισε την επέκταση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους.  Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ασανσέρ. Απευθύνει ταυτόχρονα ισχυρή σύσταση για την χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους. Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο.Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Πηγή: skai.gr