Την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας την ανιδιοτελή φιλία που τους συνέδεε.

«Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη.  Ας είναι αιωνία η μνήμη της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζει στο συλληπητήριο μήνυμά του ότι η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση.

«Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό της Φώφης Γεννηματά και τονίζει ότι πριν από λίγους μόλις μήνες συναντήθηκαν για θέματα που αφορούν την πανδημία.

«Μια μαχητική αγωνίστρια της αλληλεγγύης, η απουσία της θα γίνει αισθητή και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει ο Σασόλι.

Την Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτισε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας την πολύχρονη φιλία που τους συνέδεε. Ο κ. Πάιατ αναφέρει ότι πάντα τον εντυπωσίαζε η ευφυΐα, η αξιοπρέπεια αλλά και η  πολιτική της διορατικότητα.

Ο Φρανς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει στο μήνυμά του ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει και μια αληθινή μαχήτρια της σοσιαλδημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η Φώφη μας άφησε πολύ νωρίς, οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της», αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, Γάλλος πολιτικός και πρώην Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο μήνυμά του επισημαίνει την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση της Φώφης Γεννηματά.

Συλληπητήριο μήνυμα έστειλε και η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ. Με μήνυμά της στο twitter, η πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρει:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις