Στουρνάρας: Μάρτυρας της Novartis ανέφερε πιέσεις για ενοχοποιήσεις

Τις πιέσεις που δεχόταν ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis προκειμένου να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα είχε αναφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι ο αναπληρωτής κοσμήτορας της σχολής Δημόσιας Υγείας πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του είπε «ότι τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσει στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι ‘’από πάνω’’». 

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να αναφέρει ότι: «αρχές του 2019 με επισκέφθηκε ο Αμερικάνος πρέσβης επίσημα στο γραφείο μου στη ΤτΕ, και μου είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε κατά την κατάθεσή του και δημοσιεύματα, για να υποστηρίξει ότι αυτή η υπόθεση είχε στόχο την εκπαραθύρωση του από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. 

Απειλή μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι δέχθηκε η Ελένη Ράικου στο πλαίσιο πιέσεων για να φθάσει στη Βουλή δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: skai.gr