Έβρος- Σακελλαροπούλου: Το πιο δύσκολο Πάσχα φέτος αλλά και το πιο πνευματικό

Σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, το φυλάκιο των Καστανιών στον Εβρο. Την συνόδευσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Βρίσκομαι σήμερα, την Κυριακή του Πάσχα, κοντά στους φύλακες των συνόρων μας, για να αποτίσω φόρο τιμής στις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπερασπίζονται την ασφάλεια της Ελλάδας και συνάμα την ασφάλεια της Ευρώπης. Για να διαβεβαιώσω τους ακρίτες μας ότι, διασφαλίζοντας τα σύνορα, διασφαλίζουν και την ειρήνη. Αλλά και για να μεταφέρω στους υπόλοιπους Έλληνες το μήνυμα που αντλούμε από το υψηλό φρόνημα των ανδρών και γυναικών αυτών: ότι με πίστη, αποφασιστικότητα και συνέπεια μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού ευχαριστώντας από τη μια τους μαχητές πρώτης γραμμής, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ αλλα και όλους τους Έλληνες που περνούν ένα μοναδικό Πάσχα φέτος.

«Μιλώ για τις προσωπικές θυσίες τους στο όνομα του συλλογικού καλού. Και είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά μας βλέποντας πως οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο, πως εμείς ''οι σεμνοί Έλληνες'', όπως μας αποκάλεσε πρόσφατα ένα ξένο δημοσίευμα, γίναμε, για όλο τον κόσμο, το υπόδειγμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Χαρακτήρισε το φετινό Πάσχα, ως το πιο δύσκολο της πρόσφατης ιστορίας μας, «αλλά και το πιο πνευματικό, το πιο εσωτερικό».

«Γι’ αυτό και δεν μεμψιμοιρούμε. Υπομένουμε και επιμένουμε. Θέλω να απευθύνω ένα χαρμόσυνο ''Χριστός Ανέστη'' σε όλο τον Ελληνισμό που γιορτάζει κάνοντας ''την προσευχή του μάχη'' - για να παραφθείρω ελαφρά τον στίχο του Νίκου Καρούζου. Και εύχομαι, σε έναν χρόνο από τώρα, να είμαστε όλοι παρόντες και να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης με τον πατροπαράδοτο, ευφρόσυνο τρόπο, σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τον φόβο, μια πατρίδα που θα βαδίζει απτόητη στον δρόμο της προόδου, της προκοπής, της αισιοδοξίας», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου. 

Πηγή: skai.gr