ΚΑΙΡΟΣ

Στήριξη στην Ελλάδα

Αναχώρησε από τη χώρα μας ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με προορισμό το Λίβανο.

Την Παρασκευή, ο Νικολά Σαρκοζί από το βήμα της Βουλής επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις και έκανε λόγο για νέα συμμαχία των δύο χωρών.

Τόνισε ότι δεν ανησυχεί μόνο η Ελλάδα για τον τρόπο που έγιναν οι εκλογές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας και την πρόταση του για ειδική σχέση της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Σαρκοζί εξήρε την πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της Κομισιόν ζητούσε να συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής η διεθνής οικονομική συγκυρία και οι επιπτώσεις της στους πολίτες.

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η Γαλλία κατανοεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Επίσης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης της Μεσογειακής Ένωσης που προτείνει η Γαλλία.

Οι δυο άνδρες συνυπέγραψαν διακήρυξη για συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Νωρίτερα, το γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η νέα συμμαχία των δύο χωρών για την οποία μίλησε ο γάλλος πρόεδρος στη Βουλή έκανε μεγάλη εντύπωση και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Επιστολή προς το γάλλο πρόεδρο απέστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου προτείνει την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, ενώ για το θέμα των Σκοπίων υπογραμμίζει ότι αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση των κρατών μελών της Ένωσης η συνεπής υποστήριξη των αρχών του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.Πηγή: skai.gr