Κλείσιμο

Στην Ιαπωνία για προσέλκυση επενδυτών ο Κυριακός Μητσοτάκης - «Σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου»

Μετά την αναβάθμιση από τον Fitch «η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στην Ιαπωνία για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από σήμερα και μέχρι τις 31 του μήνα ο πρωθυπουργός 

Όπως ανέφερε σήμερα, σε ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας, πρόκειται για «σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις». 

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida και τον Πρόεδρο της Βουλής Hiroyiki Hosoda.

Την Τρίτη, θα συναντήσει ηγετικά στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Ο πρωθυπουργός τόνιζε στην ανάρτησή του ότι «οι θεσμικοί επενδυτές από την Ιαπωνία σταμάτησαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα στα χρόνια της κρίσης λόγω της απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας.

Συνεπώς τώρα που βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της (μετά την αναβάθμιση από τον Fitch), η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη». 

Πηγή: skai.gr