ΚΑΙΡΟΣ

Στη Βουλή μεταφέρεται η σκληρή πολιτική κόντρα για τη Novartis

Στη Βουλή μεταφέρεται από τη Δευτέρα το πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Novartis.

Στις 11:00 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να προτείνει τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την αναζήτηση ευθυνών όλων των πολιτικών προσώπων που φέρεται να έχουν ανάμιξη.

Θα ακολουθήσει, στις 16:00 μετά το μεσημέρι, έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου αναμένεται να συζητηθούν πιθανές ημερομηνίες οπότε η Ολομέλεια θα ψηφίσει για τη συγκρότησης της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η σύσταση της Προανακριτικής αναμένεται να υποστηριχτεί από πολλά κόμματα, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί σε πολιτικά οφέλη από επιθέσεις στην αντιπολίτευση, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιτείνει ότι η «σκευωρία» του ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει ηχηρά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκτίμησε την Κυριακή ότι η Επιτροπή θα συσταθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι για τυχόν ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ενώ για το αδίκημα της δωροληψίας σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις που συναινούν ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την για παρακρατικές μεθόδους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης στο Αιγάλεω, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να διασύρεται η ιστορία της παράταξης από τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες.

«Όλα στο φως αλλά με κανόνες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.Πηγή: skai.gr