Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία. Συνοδεύεται από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός όπου ενημερώθηκε για τις κλίνες ΜΕΘ και την κατάσταση του νοσοκομείου, την περίοδο αυτή της μεγάλης πίεσης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Ιπποκράτειο θα γίνει δωρεά 30 κλινών ΜΕΘ από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα δουλεύει στα κόκκινα. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στήριξη σε όλους.»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχέδιο για δημιουργία νέου συστήματος υγείας.

«Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, σε επίπεδο εξοπλισμού και προσωπικού. Με το καλό όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Όσοι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός.»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:30 με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 14:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ