Σταθερότητα με αυτοδυναμία προτάσσει η κυβέρνηση έναντι θολών μετεκλογικών σεναρίων του ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνο που προτάσσεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα οδηγούν μόνο σε παραλυσία και ακυβερνησία τη χώρα.

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Ένα ακόμα χαρτί στο τραπέζι των μετεκλογικών σεναρίων έριξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού εκτοξεύοντας στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση και τροφοδοτώντας μία ακόμη θολή σεναριολογία λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν το στήσιμο της κάλπης.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, να προσθέσει στα μετεκλογικά του σχέδια εκτός από το ενδεχόμενο κυβέρνησης των ηττημένων ή μιας κυβέρνηση ανοχής και το “εκτρωματικό” σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, - όπως χαρακτηρίστηκε απο την κυβερνητική πλευρά- αποκαλύπτει τον πανικό της Κουμουνδούρου σχολίαζαν κυβερνητικοί παράγοντες, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει το αβυσσαλέο πάθος του για την εξουσία ως αυτοσκοπό.

Εκείνο που προτάσσεται άλλωστε από το Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκαν οι “δεύτερες σκέψεις” για τα μετεκλογικά σενάρια της Κουμουνδούρου για ενδεχόμενα “εναλλακτικά” κυβερνητικά σχήματα, είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα “και οι τρεις κυβερνήσεις που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ηττημένων, ανοχής ή ειδικού σκοπού - οδηγούν μόνο σε παραλυσία και ακυβερνησία τη χώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξάλλου κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 σχολίασε τις νέες εξελίξεις ως πρωτάκουστες, αφήνοντας και σαφείς αιχμές για τη στόχευση μιας τέτοιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού. “Λίγο πριν το τέλος, έπεσαν οι μάσκες” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως “ δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση ηττημένων θα γινόταν κυβέρνηση απελπισμένων. Κάτι πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρενέβαινε και στη δικαιοσύνη” δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι το θέμα των υποκλοπών είναι στη Δικαιοσύνη και όποιος θέλει μπορεί και στην επόμενη Βουλή να ζητήσει νέα σύγκληση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Για εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, 'Ακης Σκέρτσος, υποστηρίζοντας ότι "Ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού”. Σημείωσε δε, ότι “σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς" κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Ενισχυτικά στις θέσεις της, η κυβέρνηση επανατοποθετεί ψηλά στην ατζέντα της και το ζήτημα της Τουρκίας, η οποία με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, στις 28 Μαΐου, φαίνεται να οδεύει προς μία σταθερή κυβέρνηση και κατά συνέπεια η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βαδίζει στα τυφλά, με κυβερνητική αστάθεια που θα προκαλεί καθυστερήσεις και κωλύματα σε όλα τα κρίσιμα πεδία της χώρας.

«Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης” παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ “Θέλουν να μας στείλουν φυλακή, για να σώσουν τις καρέκλες τους¨ενώ στο κάδρο των ευθυνών έβαλε και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας ότι “Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι, ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα”.

Το διακύβευμα για τη γαλάζια παράταξη, πάντως, παραμένει η ανάγκη σταθερότητας και απέναντι στα έκρυθμα σενάρια κυβερνητικών σχηματισμών με τα οποία “φλερτάρει” ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολιάζουν, αντιπαραβάλουν την ανάγκη αυτοδύναμης σταθερής κυβέρνησης καλώντας τους πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου να που ένα ηχηρό “όχι” στη χαλαρή ψήφο και να δώσουν το εισιτήριο στη ΝΔ στις δεύτερες κάλπες να συνεχίσει με μία δεύτερη κυβερνητική θητεία το έργο της.

Πηγή: skai.gr