Σταϊκούρας σε ΣΚΑΪ 100,3: Αρχές Σεπτεμβρίου «κλειδώνουν» τα μέτρα της ΔΕΘ

Ο υπουργός Οικονομικών, είπε πως όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για την ενέργεια, τόσο λιγοστεύουν οι πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, είναι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργεία για όσο χρειαστεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Νίκο Ανδρίτσο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους.

Σημείωσε ωστόσο, πως όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την  ενεργεία, τόσο στερούνται  πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.

Για το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Σταϊκουρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους  Δημοσίους  Υπάλληλους  και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

Πηγή: skai.gr