Σουλτς: Ενδεχόμενο ανθρωπιστικής κρίσης μετά το δημοψήφισμα

Για ενδεχόμενο ξέσπασμα μίας ανθρωπιστικής κρίσης μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι σε επιφυλακή για να παρέμβει. 

«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να καταβάλλουν χρήματα στους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους τους ανθρώπους» σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (Τα κεφάλαια) θα είναι διαθέσιμα με γρήγορες διαδικασίες. (Δεν θα αφήσουμε) τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους» παρατηρεί.

«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι δυνατές οι εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν» δήλωσε δε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδεχομένως χρήματα για μία εβδομάδα, αλλά σίγουρα όχι πολύ ακόμη» σχολιάζει από την πλευρά του στην εφημερίδα στέλεχος των θεσμών που δεν κατονομάζεται.
Πηγή: skai.gr