Κλείσιμο

Σε θερμό κλίμα η τελετή αποχώρησης του Νίκου Χαρδαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η τελετή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Καποδίστριας» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η τελετή αποχαιρετισμού του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Χαρδαλιά, στην Αίθουσα «Καποδίστριας» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Χαρδαλιας

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε:

«Είμαστε εδώ σήμερα για κάτι το οποίο είναι και δυσάρεστο και ευχάριστο. Αναφέρομαι στην αποχώρηση από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος επέλεξε, μετά από την εξόχως τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ευθέως ότι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Με τον Νίκο Χαρδαλιά συνδέομαι πολλά χρόνια, τον ξέρω απ’ όταν ήταν Δήμαρχος Βύρωνα, ένας απολύτως επιτυχημένος λειτουργός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεργαστήκαμε από εκεί και πέρα σε διάφορα πλαίσια. Διατηρούμε μία σχέση όχι μόνοι φιλίας, αλλά αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία, στο πλαίσιο της τελευταίας κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει γίνει και μια σχέση στενής συνεργασίας.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω αυτό το σύντομο διάστημα, ότι πέραν των εγνωσμένων ικανοτήτων του, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος.

Οφείλω να σας πω ότι του είχε ανατεθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ζήτημα της εξέλιξης της αμυντικής βιομηχανίας. Το ζήτημα της καινοτομίας, το ζήτημα της δημιουργίας σε συνεργασία με την ισραηλινή τεχνογνωσία, ενός νέου οικοσυστήματος το οποίο ελπίζαμε και ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στον χώρο αυτό στην πατρίδα μας.

Ο Νίκος επέλεξε να υπηρετήσει τον τόπο από ένα άλλο πόστο εξόχως σημαντικό. Οφείλω να πω ότι για εμάς είναι ένα έλλειμμα. Θα πρέπει το σημαντικό αυτό καθήκον να το επωμιστούμε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και εγώ, με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα.

Θα προτιμούσαμε, αγαπητέ Νίκο, να το κάναμε όλοι μαζί, αλλά καταλαβαίνουμε απολύτως.

Θα ήθελα από την καρδιά μου, και νομίζω εκπροσωπώντας όλους, να σε ευχαριστήσω θερμά για την υπηρεσία σου εδώ αυτά τα χρόνια, όχι μόνο το σύντομο διάστημα που συνυπηρετήσαμε, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα που υπηρέτησες με τον κοινό μας φίλο, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Και να σου πω ότι είμαστε βέβαιοι όχι μόνο για την επιτυχία σου αλλά επίσης για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσεις να υπηρετείς την πατρίδα, την κοινωνία, το συμφέρον του τόπου και του λαού.

Σε ευχαριστώ θερμά».

Χαρδαλιάς

Ο απερχόμενος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε:

«Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κύριε Γενικέ, κύριοι Γενικοί, κύριοι Υπαρχηγοί, κύριοι Αρχηγοί, φίλες και φίλοι, αγαπητά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προσέρχομαι σήμερα στη σημερινή τελετή αποχώρησης με ανάμεικτα συναισθήματα.

Και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια της προσπάθειάς μου και στα αυτοδιοικητικά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, πάντα δενόμουν με τα στελέχη, με τους ανθρώπους που υπηρετούσαμε τον κάθε σκοπό. Και έχω ανάμεικτα αισθήματα, διότι μετά από δύο εξαιρετικά χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου πάρα πολλά έγιναν σε συνεργασία και με την προηγούμενη πολιτική Ηγεσία και πολλά δρομολογηθήκαν αυτές τις λίγες εβδομάδες που υπηρετούμε και συνυπηρετούμε με τον Υπουργό μας, τον Νίκο Δένδια, αλλά και με τη βοήθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Επιτελείων.

Κύριε Υπουργέ, δεν πρόλαβα να υπηρετήσω μαζί σας, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω δημόσια γιατί όλα αυτά τα χρόνια στις συνεργασίες μας και από τα άλλα πόστα και από το Υπουργείο Εξωτερικών και κάτω από κρίσιμες αν θέλετε, συνθήκες, ήσασταν πάντα εκεί, οι συμβουλές σας ήταν πάντα απαραίτητες, πάντα σημαντικές για μένα και θέλω να ξέρετε ότι από όποιο πόστο βρεθώ θα προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στην προσπάθεια που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Γενικέ, νομίζω ότι πάντα στο πρόσωπο μου θα έχετε έναν άνθρωπο που θα μπορεί να είναι διπλά ως απλός ενεργός πολίτης και θέλω επίσης δημόσια να ευχαριστήσω και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος σήμερα είναι σε κυβερνητική αποστολή στον Έβρο, και τους Αρχηγούς των Επιτελείων, γιατί δίπλα τους έγινα καλύτερος και ως Υφυπουργός, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, ως ενεργός πολίτης.

Το αξιακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα σύστημα ξεχωριστό, το οποίο διδάσκει, πέρα από την πειθαρχία, πέρα από τον σεβασμό, τον τρόπο που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα, να τα λύνεις και να προχωράς παρακάτω.

Μέσα από αυτή τη συνέργεια, μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα μου επιτρέψετε να πω ότι έγινα και εγώ καλύτερος άνθρωπος και αυτές οι μικρές και μεγάλες παρακαταθήκες αυτών των τεσσάρων χρόνων της κυβερνητικής μου θητείας, θα με συνοδεύσουν και στα επόμενα βήματά μου.

Βήματα με τα οποία προσδοκώ να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος. Βήματα τα οποία αφορούν τις γειτονιές που μεγαλώσαμε, που υπηρετούμε και βήματα τα οποία θα με φέρουν ακόμα πιο κοντά σε κάτι που πάντα αγάπησα, που είναι η επαφή μου με τον άνθρωπο, με τους πολίτες, τις γειτονιές τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να μπορούμε να λύνουμε όλοι μαζί προβλήματα.

Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Νομίζω ότι προσπάθησα με κάθε τρόπο να ανταποκριθώ στα δύσκολα εγχειρήματα και τις δύσκολες αποστολές που μου ανέθεσε. Τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γιατί στα δύσκολα του πρώτου Υπουργείου ήταν εκεί.

Τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, γιατί με τη δική του καθοδήγηση μπορέσαμε και προχωρήσαμε πάρα πολλά πράγματα και εσάς κύριε Υπουργέ γιατί πάντα με αγκαλιάσατε με έναν ξεχωριστό τρόπο και με τις συμβουλές σας πάντα με βοηθούσατε.

Την προηγούμενη φορά που βρέθηκα εδώ είπα, στο επανιδείν. Αν θέλετε από διαίσθηση αισθανόμουν ότι με κάποιον τρόπο θα συνεχίσω την προσπάθεια αυτή.

Τώρα δεν μπορώ να πω στο επανιδείν. Λέω αντίο.

Ευχαριστώ».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε:

«Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ φίλε Νίκο, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβεις σε λίγο διάστημα από τώρα.

Θέλω να πω κι εγώ ότι είμαι πολύ τυχερός στο ότι συνεργαστήκαμε, όχι μόνο αυτό το μικρό διάστημα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είχαμε την τιμητική πρόταση από τον Πρωθυπουργό και μας ανέθεσε τα καθήκοντά μας, αλλά βεβαίως και πολύ νωρίτερα.

Θυμάμαι μάλιστα ότι στην αρχή της πανδημίας, όντας και εγώ Υφυπουργός Μεταφορών σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας, καταφέραμε και επιχειρησιακά κρατήσαμε όρθια τη χώρα.

Και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνεχή φιλία την οποία με περιποιείς. Και βεβαίως, είμαι βέβαιος ότι στο καθήκον το οποίο θα αναλάβεις σε λίγες εβδομάδες από τώρα, θα ανταποκριθείς με την ίδια ζέση, με τον ίδιο θερμό τρόπο που έκανες σε όλα τα προηγούμενά σου καθήκοντα και θα είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό το οποίο θα επιτελέσεις στην Περιφέρεια Αττικής.

Να είσαι καλά και σου εύχομαι και καλή επιτυχία στις εκλογές που έρχονται».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ανέφερε:

«Κύριε Υπουργέ, κύριοι Υφυπουργοί, κύριοι αρχηγοί των Επιτελείων, κυρίες και κύριοι.

Έχω βρεθεί σε αυτή την αίθουσα πολλές φορές σε παρόμοιες τελετές. Σήμερα όμως χαιρετώ από καρδιάς έναν ιδιαίτερα δυναμικό και δραστήριο άνθρωπο, ο οποίος έγραψε μια πολύ πετυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή, υπηρέτησε μετέπειτα με επιτυχία την κεντρική πολιτική σκηνή και επανέρχεται τώρα σε γνώριμα λημέρια, διεκδικώντας με απόλυτο αέρα νίκης τη νευραλγική θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Είμαι βέβαιος, Νίκο μου, ότι μέσα και από αυτό το νέο ξεκίνημα θα προσφέρεις τα μέγιστα, με ζήλο και αφοσίωση στην κοινωνία που θα σε στηρίξει επιδοκιμάζοντας το νέο σου εγχείρημα.

Η επιμονή, η προσήλωση και η αποτελεσματικότητα που σε διακρίνει αναμφίβολα θα αποτελέσουν εχέγγυα επιτυχίας και σε αυτή σου την αποστολή, όπως στις προηγούμενες, οι οποίες ήταν ομολογουμένως επιτυχημένες.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε εδώ στο Υπουργείο και κυρίως για την απόλυτη εμπιστοσύνη την οποία μου έδειξες από την πρώτη στιγμή και να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη στο νέο σου αγώνα που τώρα ξεκινάει.

Να σου θυμίσω ότι σε αρχή τέτοιου αγώνα γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε και ανανεώνουμε σήμερα τη συνεργασία αυτή, στην αρχή παρόμοιου αγώνα.

Καλή επιτυχία».

Πηγή: skai.gr