ΚΑΙΡΟΣ

Σαμαράς: Νέες εκλογές σημαίνουν εντολή για δραχμή για αυτούς που επανέφεραν το Grexit

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» που μέσα σε τρεις μήνες επανέφεραν τα «φαντάσματα» για Grexit και για μη καταβολή μισθών και συντάξεων.

«Την ελπίδα υποσχέθηκαν και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα, η οποία βουλιάζει, καθώς έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης», είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας δε πως αν δεν είχε ανακοπεί η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης «τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση σε οικονομική ασφυξία [...] Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω, αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική», είπε.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι «εντολή για τη δραχμή» και «πλήρης ομολογία» ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

«Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσουν, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε, λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά ψέματα», ανέφερε.Πηγή: skai.gr