Κλείσιμο

Σαμαράς: Η Νέα Ελλάδα γεννιέται – Επίκεινται φοροελαφρύνσεις

Στο στοίχημα της χώρας για το μέλλον, και στην πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα Κεφάλαιο με τίτλο «Η Νέα Ελλάδα γεννιέται».

Στόχος της κυβέρνησης όπως γράφει ο Πρωθυπουργός είναι η «μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους. Να υπάρξει σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ώστε ο μέγιστος συντελεστής να περιοριστεί στο 32% από το 42% σήμερα. Να υπάρξει μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα. Αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ...» Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως προετοιμάζεται η έξοδος από τα Μνημόνια.

Ο κ. Σαμαράς στέλνει μάλιστα μήνυμα πως «σε αυτό το μεταίχμιο οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες. Δεν θα αφήσουμε την αβεβαιότητα, που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, να εκτροχιάσει την τελευταία στιγμή την πορεία ανάταξης της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο».

«Με σίγουρα βήματα αφήνουμε πίσω το χτες και ανοίγουμε νέα σελίδα προοπτικής και ελπίδας. Για όλους... Βάζουμε γερά θεμέλια για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Θεμελιώνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, που θα παράγει εισόδημα και πλούτο, δεν θα συσσωρεύει χρέη. Θα κερδίζει νέες αγορές, δεν θα εισάγει μόνο. Και θα προοδεύει, δεν θα τρώει τις σάρκες της, ούτε θα υπονομεύει το μέλλον των παιδιών της», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έθεσε την Κυριακή με την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα, χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και χωρίς να αναληφθούν δεσμεύσεις που θα είναι αντίθετες με το φρόνημα της κοινωνίας.
Πηγή: skai.gr