Σάλος από την δήλωση Σγουρίδη: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες - Αν δεν τάξεις δεν κερδίζεις εκλογές

Σάλο έχει προκαλέσει η πρωινή δήλωση  του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτών Π. Σγουρίδη ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου προηγουμένως.

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον MAXIMUM 93,6 αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών, συνεχίζοντας εμφατικά: 

«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».
 
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση βόμβα του υφυπουργού:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...» 

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» συνέχισε ο ερωτών.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Αρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» απάντησε ο κ. Σγουρίδης. 

Μιλώντας προ ολίγου στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις, επισημαίνοντας:

«Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά από αυτά που έλεγαν – Εμείς δεν έχουμε κριθεί ακόμη». 

«Η κυβέρνηση αυτή τιμά την υπογραφή της. Εκείνη που έβαλε στη συμφωνία της 14ης Ιουλίου που πρέπει να τηρηθεί. Στις εκλογές όταν ο κόσμος ψήφιζε ήξερε τι έπρεπε να γίνει: να τηρηθεί μία σκληρή συμφωνία» συνέχισε ο κ. Σγουρίδης, τονίζοντας:

«Είπε την αλήθεια η κυβέρνηση όταν κατέβηκε στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη. Ήξερε ο λαός ότι η συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί είναι σκληρή», αποφεύγοντας πάντως να δώσει σαφή απάντηση στις περί του αντιθέτου αιτιάσεις, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ενδεχομένως απέκρυψε ή δεν είπε όλη την αλήθεια στους πολίτες για το τί περιλαμβάνεται σε αυτή τη συμφωνία.

Στο σημείο αυτό βέβαια, ο κύριος Σγουρίδης έχει μάλλον ήδη δώσει την απάντησή του.

Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον λαό γιατί δεν είναι ούτε Παπανδρέου ούτε Σαμαρας
Αυτό δήλωσε γραπτώς αργότερα ο υφυπουργός, δια μέσω του γραφείου Τύπου των ΑΝ.ΕΛ, κάνοντας λόγο για μία ατυχή λέξη στα πλαίσια της συνέντευξης που απομονώθηκε. Η ουσία, είπε, είναι ότι Αλ. Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες.

Η πλήρης ανακοίνωση Σγουρίδη:
«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.
 
Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας.
 
Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
 
Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.
 
Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς
».


Πηγή: skai.gr