Εμπρηστική ρητορική Ερντογάν: Tα πλοία μας είναι έτοιμα να πλεύσουν στην Κύπρο-Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Εμπρηστική ρητορική Ερντογάν: Tα πλοία μας είναι έτοιμα να πλεύσουν στην Κύπρο-Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Σε μια εμπρηστική ρητορική επιδόθηκε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, παραμονή της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσοβλου, ανεβάζει τους τόνους και ανακοινώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους της χώρας του.

Σκληρή στάση κράτησε όμως και για το θέμα της Κύπρου τονίζοντας πως η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση, όμως «στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες,αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Πηγή: skai.gr