«Restart» στις περιοδείες Μητσοτάκη και στο κυνήγι της ψήφου για αυτοδύναμη ΝΔ

Η «κορδέλα» της νέας προεκλογικής περίοδου κόβεται στο Περιστέρι, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Με ισχυρό συμβολισμό εκκινεί το νέο κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ενόψει της νέας προεκλογικής περιόδου που ξεκινάει από σήμερα το βράδι με κεντρικό διακύβευμα την αυτοδυναμία για τη σταθερότητα της χώρας.

Μποστάρης και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία που «ανατέλλει» μετά τη διάλυση της Βουλής, η οποία αναμένεται σήμερα από το απόγευμα και μετά, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της Βουλής και θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης του σώματος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινάει  το νέο προεκλογικό αγώνα από τη Δυτική Αττική. Ένα από τα δύσκολα κάστρα που κατάφερε η ΝΔ να «πορθήσει», κερδίζοντας και τους επτά δήμους της περιφέρειας.

Η «κορδέλα» της νέας προεκλογικής περίοδου κόβεται στο Περιστέρι, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία. Μία περιοχή στην οποία η ΝΔ κατόρθωσε συντριπτική επικράτηση στις λαϊκές γειτονιές, η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Στο Περιστέρι, συγκεκριμένα, η ΝΔ κατάφερε και πήρε ηχηρό προβάδισμα με ποσοστό 34,07% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχασε την πρωτιά και τερμάτισε με περισσότερες από 10 μονάδες διαφορά πίσω από τη ΝΔ, με 23,47%. Σε άλλες συνοικίες το προβάδισμα της γαλάζιας παράταξης δε, είναι ακόμη μεγαλύτερο, όπως στο Χαϊδάρι, για παράδειγμα, όπου η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 37,3%  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε μόλις το 20,6%,   στην Ελευσίνα 40,22%  η ΝΔ έναντι 17.94% του ΣΥΡΙΖΑ, στη Μαγούλα 41,8% και  17,00% αντίστοιχα και  στη Μάνδρα-Ειδυλλία η ΝΔ έφτασε το 47,64% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις  16,81%.

Στις εκτός Αττικής περιοδείες, όπως και κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ο αγώνας θα εκκινήσει από την Κρήτη, όπου θα βρεθεί ο πρωθυπουργός την Τρίτη και Τετάρτη, εκπέμποντας έναν ισχυρό συμβολισμό μετά το κατόρθωμα της 21ης Μαΐου, μετά από δεκαετίες, να βαφεί  για πρώτη φορά όλο το νησί γαλάζιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί το νησί απ’ άκρη σ’άκρη, κάνοντας ένα προεκλιγικό  road trip, με αυτοκίνητο, από την Ιεράπετρα ως τα Χανιά, επιδιώκοντας να σταματάει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές προκειμένου να εκφράσει ο ίδιος και δια ζώσης στους συμπατριώτες του κρητικούς, τις ευχαριστίες του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο και την παράταξή του, δίνοντας την πρωτόγνωρη πρωτιά του νησιού στη ΝΔ, απευθύνοντας νόε κάλεσμα σταθερότητας για τη χώρα και για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, προκειμένου να επικυρωθεί και τότε η μεγάλη γαλάζια νίκη.

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμένει εντός Αττικής ενώ την Παρασκευή θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία, και το Σάββατο θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, απ’ όπου θα μεταβεί και στο Άγιο όρος όπου θα παραμένει και την  Κυριακή. Μια επίσκεψη πολύ ουσιαστική και κομβική για τη διαχείριση του εκλογικού σώματος στις εν λόγω περιοχές, όπου υπήρξε μία πίεση στα ποσοστά της ΝΔ από  τα δεξιότερά της και ένα έντονο παρασκήνιο για το «ρόλο» και τα μηνύματα που εξέπεμψαν ορισμένες περιοχές  του Αγίου Όρους ως προς το κόμμα «Νίκη».

Ταυτόχρονα με τις περιοδείες  του πρωθυπουργού σε όσες το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και πόλεις, θα «τρέξουν» και οι επισκέψεις των βουλευτών και στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα, με στόχο μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οι επισκέψεις αυτές να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της επικράτειας.  Το μήνυμα άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το κλείσιμο της κάλπης του Μαΐου μέχρι και το άνοιγμα της νέας, προς τα στελέχη του είναι σαφές:  εκλογική εγρήγορση από όλους ανεξαιρέτως εκλογής τους ή όχι και καθολική συμμετοχή στη νέα προεκλογική εκστρατεία.

Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά τη συνάντηση που είχε χθες , μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στο στρατηγείο του κόμματος στην οδό Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι για τη νέα κάλπη της 25ης Ιουνίου «όλα ξεκινούν από την αρχή» και το κυνήγι της ψήφου θα γίνει πόρτα-πόρτα, προκειμένου η ΝΔ να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, με στόχο μία σταθερή κυβέρνηση για τη χώρα.  

Πηγή: skai.gr