Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ - Άνοιγμα σχολείων: «Έσβησαν από τον πίνακα» την εκ περιτροπής διδασκαλία

Το ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων κυβέρνηση έβγαλε από το τραπέζι, ή μάλλον από το... θρανίο, η κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Δεδομένη είναι η κυβερνητική απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, οι οποίες θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εξετάζει την εκ περιτροπής διδασκαλία, θεωρώντας ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες. Μένει να γίνει η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

 

Η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε, κι έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο επιστροφής στην εργασία όσων βρίσκονταν σε διακοπές. Αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής που θα εισηγηθεί συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας. Στο τραπέζι υπάρχουν επιπλέον μέτρα, αλλά δεν υπάρχει απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευή με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική.

Μιλώντας στον σταθμό μας για το άνοιγμα των σχολείων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε ότι «προσώρας ισχύει το 7 Σεπτεμβρίου, το πώς και με ποιους τρόπους θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες… Όλα είναι στο τραπέζι. Θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα ακολουθήσουν αποφάσεις». 

Πηγή: skai.gr