Κλείσιμο

Qatargate - Το αποκαλυπτικό email: «Μην ψηφίσετε κατά του Κατάρ»

Ως αποστολέας εμφανιζόταν ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, τον οποίο κατονόμασε στην απολογία του ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ως έναν από τους συνεργούς του

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής χαρακτήριζε το Κατάρ «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», στα emails των σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών έφτασε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο τίτλος του ήταν «ψήφος ενάντια στη δεύτερη παράγραφο της αιτιολογικής σκέψης Α του ψηφίσματος Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ».

Ως αποστολέας εμφανιζόταν ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μέλος της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ - Μαρόκου.

Το περιεχόμενο του επίμαχου email, που βρίσκεται στη διάθεση της «Κ», θα είχε λίγη σημασία εάν τον Αντρέα Κοτσολίνο δεν είχε κατονομάσει στην απολογία του την περασμένη Τετάρτη ως έναν από τους συνεργούς του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κρατούμενος για την υπόθεση Qatargate, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πηγή: kathimerini.gr