Κλείσιμο

Qatargate: Στα χέρια του Παντσέρι η τύχη της Εύας Καϊλή - Εντείνονται οι πιέσεις να παραδώσει την έδρα της

Ρόλο - κλειδί έχει ο πρώην ευρωβουλευτής - Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες οι βελγικές Αρχές να καλέσουν εκ νέου την Εύα Καϊλή για συμπληρωματική κατάθεση

Στην πρώτη κατάθεση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στρέφονται τα βλέμματα καθώς ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο άνθρωπος που κρατάει στα χέρια του την τύχη της Εύας Καϊλή η οποία μετά τη χθεσινή απόφαση της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. 

Ο Παντσέρι διαθέτει ρόλο «κλειδί» και είναι ο άνθρωπος που όπως φαίνεται θα κρίνει την ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τα ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα οι καταθέσεις του Παντσέρι θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη και θα διεξαχθούν σε μυστικές τοποθεσίες καθώς οι βελγικές Αρχές δεν θέλουν να υπάρξουν διαρροές γύρω από την υπόθεση καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκότερη μεταχείριση στην ποινή του.

Ήδη ο Παντσέρι έχει «κάψει» στις καταθέσεις του ορισμένα πρόσωπα καθώς έχει αναφερθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον Μαρκ Τραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο ενώ σύμφωνα με πήγες μίλησε και για την Εύα Καϊλή όχι με τον πιο θετικό τρόπο.

Νέα κατάθεση από την Καϊλή

Επίσης,σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες οι βελγικές Αρχές να καλέσουν εκ νέου την Εύα Καϊλή για συμπληρωματική κατάθεση και πριν την επίσημη ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί για τη εξέταση αιτήματος αποφυλάκισής της.

Εντείνονται οι πιέσεις από την Αθήνα για την έδρα της Καϊλή

Παράλληλα, εντείνονται οι πιέσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και από τους ευρωβουλευτές προκειμένου η Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της με την ίδια ωστόσο, να μη φαίνεται μέχρι στιγμής διατεθειμένη να το κάνει. 

Πάντως, αν ένας ευρωβουλευτής δεν καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό τότε το ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί να του πάρει την έδρα.

Πηγή: skai.gr