Ερίκ Μαμέρ: Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις Αβραμόπουλου με πρώην συναδέλφους του

Ο εκπρόσωπος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ερίκ Μαμέρ είπε ότι μετά από εσωτερική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι επαφές του πρώην επιτρόπου με αξιωματούχους ήταν εθιμοτυπικές- Νωρίτερα το Politico έκανε λόγο για επείγουσα έρευνα για τις συγκεκριμένες επαφές

Διευκρινίσεις για τις επαφές του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με Ευρωπαίους βουλευτές, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate ζητεί η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το Politico.

Για «εθιμοτυπικές επισκέψεις» του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μίλησε ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, σχολιάζοντας τις συναντήσεις του πρώην επιτρόπου.

«Έχουμε πραγματοποιήσει (όπως είπα τη Δευτέρα) εσωτερικούς ελέγχους εντός της Επιτροπής σε σχέση με τον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο για τις μετά τη θητεία δραστηριότητές του. Πράγματι όπως είπατε και σημειώνουμε, επισκέφθηκε διάφορους Επιτρόπους τις ημερομηνίες 15 με 17 Νοεμβρίου 2021 κάτι το οποίο οι Επίτροποι περιγράφουν ως μικρής διάρκειας εθιμοτυπικές επισκέψεις, κυρίως σε πρώην συναδέλφους ή στην διάδοχό του, Ίλβα Γιόχανσον, ή σε μια παλιά γνώριμη τη Στέλλα Κυριακίδου» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr