ΚΑΙΡΟΣ

Ψήφος – τιμωρία

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα που τους έχουν επανειλημμένα προδώσει έκανε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε καφενείο στα Πετράλωνα.

Όπως είπε, απευθυνόμαστε στους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες, τους γονείς που πληρώνουν για τις σπουδές των παιδιών τους. Υπάρχουν πολλοί και καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι εργαζόμενοι που αισθάνονται προδομένοι και εξαπατημένοι από τα κόμματα που ψήφισαν εναλλάξ, πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί οι άνθρωποι, σημείωσε, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τινάχθηκε στον αέρα η πολιτική που μιλά για ισχυρή Ελλάδα και ανταγωνιστική οικονομία, είπε η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., αναφερόμενη στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή, σημείωσε, είναι το πως θα ζήσουν στις κατεστραμμένες περιοχές όσοι επιβίωσαν από τις πυρκαγιές. Οι νεαρότεροι θα αναγκασθούν να μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα καμένα χωριά θα απομείνουν οι γεροντότεροι.

Ερωτώμενη από πολίτες για τις αιτίες των πυρκαγιών σημείωσε ότι άποψη του κόμματος είναι πως σχετίζονται με τη χάραξη της Ιονίου Οδού. Εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, σημείωσε, υπάρχουν περιοχές φιλέτα στις οποίες για να επενδύσουν τα μεγάλα συγκροτήματα πρέπει να μην υπάρχει αγροτική παραγωγή. Σχετικά με τις φωτιές που κατέκαψαν το Γράμμο έθεσε το ρητορικό ερώτημα πως ήταν δυνατόν να μην καεί στον ελληνοιταλικό πόλεμο και στον εμφύλιο και κάηκε τώρα.

Πρόσθεσε ότι στο Γράμμο, στη Βάλια Κάλντα και στον Όλυμπο αναμένεται να γίνουν εγκαταστάσεις με συμβόλαια 99 χρονών. Μίλησε για παγκόσμια πολιτική αλλαγής στις χρήσεις γης και έφερε ως παράδειγμα τη σταδιακή απερήμωση του Αμαζονίου.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή που συντελέσθηκε, τόνισε ότι οι Νομάρχες έχουν την ευθύνη της πυρόσβεσης και ότι το επιχείρημα πως δεν είχαν λεφτά για τη συντήρηση των συστημάτων είναι έωλο, εάν λάβει κάποιος υπόψη του ότι ουδείς παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έθιξε το θέμα στις δημοτικές εκλογές. Νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις.

Όμως, ή κάνεις επιχείρηση κατάσβεσης ή μιλάς στα τηλέφωνα.Πηγή: skai.gr