Κλείσιμο

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την πρόταση Μητσοτάκη για τις τιμές φυσικού αερίου- Τι δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν

Αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης οικονομικής απειλής που αφορά στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Eric Mamer, σχολίασε ότι «για να αντιμετωπιστούν οι παρούσες εξαιρετικές συνθήκες, η Επιτροπή εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές για επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, όπως τα προσωρινά όρια τιμών. Όλοι οι πρωταγωνιστές θα συζητήσουν το ζήτημα και τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε τις επιλογές μας».

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie, Κάθριν ΜακΓκρέγκορ τόνισε ότι «χρειάζεται ένα πανευρωπαϊκό ανώτατο όριο στις τιμές αερίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άλμα των τιμών και να συγκρατηθεί η μεταβλητότητα στις αγορές αερίου και ηλεκτρισμού». 

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδείχθηκε και από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ το Bloomberg πρόβαλε την πρόταση με συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Πηγή: skai.gr