Προς δημοσιοποίηση τα στοιχεία του αστυνομικού που εξέδιδε τη 19χρονη – Πολιτική κόντρα

Αίτημα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του αστυνομικού που κατηγορείται ότι κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη έχει υποβάλλει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση που έρχεται ως απάντηση σε δύο ερωτήματα για την υπόθεση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού.

2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.

3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.

4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία» «παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση».

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μέλος της ΝΔ ο αστυνομικός που την εξέδιδε;

Νωρίτερα δύο ερωτήματα σε σχέση με τον αστυνομικό έθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα ρωτά πότε τέθηκε σε αργία ο αστυνομικός και εάν υπήρξε αίτημα από την ΕΛΑΣ στον αρμόδιο εισαγγελέα για να δοθεί το όνομα και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα. «Υπάρχει, φύλλο πορείας που μετακινεί τον εν λόγω αστυνομικό σε άλλη υπηρεσία με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2021», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

Το δεύτερο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι ερωτήσεις είναι απολύτως σαφείς και περιμένουμε άμεσα εξίσου σαφείς απαντήσεις. Η όποια προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της φρικτής υπόθεσης θα πέσει στο κενό.

«Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ΝΔ οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση», σημειώνεται στη δήλωση του τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr