Ποτάμι για διορισμούς συγγενών Δούρου: Ρένα όπως λέμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου σχετικά με τους διορισμούς συγγενών της στο δημόσιο έδωσαν το Σάββατο κύκλοι του Ποταμιού, αναφέροντας σκωπτικά «Ρένα όπως λέμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Τι δήλωσε Το Ποτάμι την Παρασκευή

«Αγία οικογένεια, και οικογένεια πλασμένη για το δημόσιο» χαρακτήριζε την οικογένεια της Ρένας Δούρου το Ποτάμι την Παρασκευή, με αφορμή δημοσιεύματα ότι τέσσερα μέλη της (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας) μισθοδοτούνται πλέον από το κράτος.

«Ο πρώτος είναι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννης Μπεσίνης, ο οποίος τοποθετήθηκε το καλοκαίρι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος, ο αδελφός της κυρίας Ρένας Δούρου, Πάνος Δούρος, φέρεται να εισπράττει ‘ενάμιση μισθό’ ως απασχολούμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στην κρατικοδίαιτη οικογένεια προστέθηκε και η σύζυγος του αδελφού, η οποία ως δικηγόρος άρχισε να αναλαμβάνει υποθέσεις του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά Το Ποτάμι.

«Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο» συμπλήρωνε με νόημα το κόμμα.

Η απάντηση Δούρου

«Οι πολίτες γνωρίζουν τον βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές», σχολίασαν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής απαντώντας στα δημοσιεύματα. Επισημαίνουν ότι «όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωσή της, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι: αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα.»

Όπως αναφέρουν δε, η κα Δούρου δεν διόρισε τη νύφη της, αλλά αντιθέτως την απέλυσε. Συγκεκριμένα, η κα Δούρου έδιωξε τη νύφη της, που εργαζόταν ως δικηγόρος με μπλοκάκι στην Περιφέρεια, από τη στιγμή που η κοπέλα παντρεύτηκε στα τέλη Αυγούστου. «Άρα οι κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας πέφτουν στο κενό» δήλωσαν.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΠΑΙΘ

Θέση στο θέμα πήρε και το υπουργείο Πολιτισμού, αποστέλλοντας Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι:

1. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο.Ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.
2. Ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά προσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού.
3. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το σύνηθες καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού.

Η ανταπάντηση κύκλων του Ποταμιού

«Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι πάντα (ή σχεδόν πάντα) δυσάρεστες. Οι ‘κύκλοι’ (sic) της κας Δούρου και οι ‘φιλότιμες’ προσπάθειες του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά δεν απαντούν στην ουσία των ερωτημάτων που έθεσε η δημοσιογραφική έρευνα» ανταπαντούν σήμερα Σάββατο κύκλοι της Σεβαστουπόλεως.

«Είναι δυσάρεστο αλλά είναι πραγματικότητα: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτούς τους 10 μήνες κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις κραταιές τους εποχές. Βολέματα ημετέρων και κομματοκρατία» τονίζουν οι κύκλοι του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr