Πώς αποχαιρέτησαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τη Φώφη Γεννηματά

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε το πρωί τη μάχη με τον καρκίνο. 

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ένδειξη πένθους κυματίζει μεσίστια η σημαία στα γραφεία του κόμματος, ενώ στην πρόσοψη έχει τοποθετηθεί και ένα μαύρο πανό.

«Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου εξαίροντας τη μάχη που έδινε η Φώφη Γεννηματά. 

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της», σημείωσε και τόνισε πως οφείλεται σεβασμός στη Φώφη Γεννηματά.

«Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

Εμφανώς σοκαρισμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο twitter : «Δεν έχω λόγια»

Συγκλονισμένος είναι από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης στην ανάρτηση του και πρόσθεσε: 

Συγκλονισμένος από την είδηση δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος, ανακοινώνοντας ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία. 

«Πέραστη την ιστορία», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο συλλυπητήριο μήνυμα του.

«Χαθηκε εμάς μοναδικός άνθρωπος που πρόσφερε σε παράταξη και πατριδα με εντιμότητα του, την ευαισθησία του, την αγάπη και τους δεσμούς με τους πολίτες.  Χρέος μας να συνεχίσουμε την πολιτική της παρακαταθήκη. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη θα είναι πάντα στις καρδιές μας», δήλωσε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Πανγιώτης Βλάχος.

"Εφυγε η αγαπημένη μας Φώφη», σχολίασε για το θάνατο της ο Βασίλης Κεγκέρογλου

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», η δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τα θερμά του συλληπητήρια εξέφρασε στο twitter και ο Θεόδωρος Πάγκαλος 

Πηγή: skai.gr